דעתך חשובה לקבלת עדכונים
מענק קליטה
Welcome to Technion

מענק קליטה

מענק הקליטה לחבר סגל חדש בטכניון נועד לאפשר את רכש הציוד הנדרש ואת ההעסקה של הצוות שלכם בשנים הראשונות, עד השגת מענקים עצמאיים. כמו כן מיועד המענק להקמה הפיסית של המעבדה ולפיתוח היכולות שלכם בהוראה.

התקציבים הכלולים במענק הקליטה הם:

  1. תקציב הצטיידות: תקציב לרכש ציוד מחקרי ולשימוש בתשתיות מחקר.
  2. תקציב צוות מעבדה: תקציב לסיוע בהעסקת אנשי צוות במעבדה שלכם.
  3. תקציב לפיתוח הוראה: נועד לפיתוח ההוראה והלמידה וניתן למימוש במרכז לקידום הוראה ולמידה בטכניון.
  4. תקציב בינוי: תקציב להקמת מעבדה חדשה עבורכם או להתאמות נדרשות במעבדה קיימת.

תקציב הצטיידות

תקציב ההצטיידות הוא רכיב מרכזי במענק הקליטה לחבר או חברת סגל חדשים בטכניון. התקציב נועד לאפשר את רכש הציוד הנדרש לשנים הראשונות, עד השגת מענקים עצמאיים. בעמוד זה נבהיר את תהליך אישור תקציב ההצטיידות הנעשה בעבודת צוות משותפת שלך ושל צוות הקליטה שלנו. במהלך העבודה המשותפת נגדיר את מערך הצרכים המיטבי עבורך ונסייע לך לבנות את בקשת תקציב ההצטיידות שלך. מניסיוננו ולאחר טיפול ביותר מ- 130 חברות וחברי סגל חדשים בטכניון, בקשתך, אינה דומה לאף בקשת תקציב הצטיידות אחרת.

תהליך הכנת הבקשה לתקציב הצטיידות חבר סגל חדש.

לאחר קבלת אישור וברכת הדרך מדיקן או דיקנית הפקולטה, תפנה אליכם עדית מנהלת תחום הטכנולוגיות. הצעד המעשי הראשון יהיה פגישה עם עדית. פגישה זו תעסוק בנושאים הבאים:

  • אופן עבודת ועדת הקליטה: הוועדה שלנו עובדת מול דיקני הפקולטות, חוליית הקישור שלכם עם ועדת הקליטה. אחרי שתסיימו לגבש את הבקשה, היא תעבור באמצעות הדיקן או הדיקנית לסגנית המשנה הבכיר. הוועדה קובעת את גובה תקציב ההצטיידות, לאחר איסוף כל החומר ודיון בוועדה. ממועד הגעת בקשה במלואה  אל סגנית המשנה הבכיר, חולפים כשבועיים עד שתתקבל תשובה. תשובה משמעותה מכתב המסכם את גובה מימון תקציב ההצטיידות שלכם לרכש ציוד וגובה המענק להעסקת צוות מעבדה.
  • הצעת המחקר, החזון המחקרי שלכם ובקשת ההצטיידות: מטרת תקציב ההצטיידות לתמוך בכם כדי צרככם בכדי להצליח במחקר בשנים הראשונות, עד קבלת מענקים עצמאיים. בכדי להגשים זאת ולבנות יחד איתכם את בקשת ההצטיידות שלכם, חשוב שתגבשו ותציגו את החזון המחקרי שלכם: כיצד אתם רואים בעיני רוחכם את מעבדתכם בטכניון? מהן שאלות המחקר העקרוניות בהן תרצו להתמקד? מהו המפרט הטכנולוגי שאתם זקוקים לו כדי לממש את חזונכם?
  • בנית בקשת ההצטיידות: אם הכנתם טיוטה לבקשת ההצטיידות, מצוין. נעבור על הטיוטה יחד וננסה לטייב אותה. אם לא, נבנה יחד את התבנית הנדרשת עבורכם ונקבע פגישה נוספת. יחד נפרט את קטגוריות הציוד עבורן תוכלו לבקש מימון בבקשת ההצטיידות. לדוגמה, קטגורית ציוד מעבדה בסיסי, ציוד מעבדה ייעודי, מחשוב, מימון שימוש בתשתיות מחקר, אזילים, מימון להעסקת צוות מעבדה וכו'. תוכלו לקבל לעיונכם בקשות הצטיידות דומות יחסית מדיקן או דיקנית הפקולטה שלכם, לשוחח עם מנהלי מרכזי תשתיות מחקר, ולשוחח עם חברי סגל חדשים, וותיקים, ולהתייעץ עם מי שתרצו. הכנת בקשת ההצטיידות ופירוט הציוד הנדרש לכם היא אבן היסוד הראשונה בתהליך בניית המעבדה שלכם. בקשת הצטיידות מפורטת תגדיר עבורכם את הנדרש למעבדתכם ותהיה הבסיס לניהול תהליכי הרכש ולכתיבת מענקים.
מהן קטגוריות הציוד עבורן ניתן לבקש מימון בבקשת ההצטיידות?

קטגוריות הציוד העקרוניות, עבורן תוכלו לבקש מימון בבקשת ההצטיידות הן:

  1. ציוד מעבדה בסיסי.
  2. ציוד מעבדה ייעודי.
  3. מחשוב ותוכנות.
  4. מימון שימוש בתשתיות מחקר.
  5. אזילים/שונות.
  6. מימון להעסקת צוות מעבדה.
פירוט קטגוריות הציוד בבקשת ההצטיידות.
  • ציוד מעבדה בסיסי וייעודי תלוי בסוג המעבדה. תוכלו לקבל פירוט בשיחתכם עם עדית.
  • מחשוב ותוכנות: קטגוריה זו כוללת את המחשוב הנדרש לכם ולסטודנטים והסטודנטיות שלכם, תוכנות בסיסיות, (ניתן לראות את פירוט התוכנות המסובסדות באתר הטכניון), תוכנות ייעודיות, אמצעים עבור מחשוב עתיר ביצועים (תחנות עבודה מקומיות, מימון הרצות ב-HPC הטכניוני, רכש שרתים ל-HPC הטכניוני, מימון חישוביות בענן חיצוני), פתרונות אחסון. להבהרת הנושא וכחלק מתהליך הכנת הבקשה שתיעשה יחד עם עדית, תקבע לכם פגישה עם סגן או סגנית המשנה לנשיא למערכות מידע ומחשוב.
  • תשתיות המחקר בטכניון: בטכניון מגוון תשתיות מחקר. כחלק מבקשת ההצטיידות תוכלו לבקש מימון לשימוש בתשתיות המחקר ומימון לשימוש בטכנולוגיות הזמינות בטכניון לקידום המחקר שלכם. לכן, חשוב שתכירו את היצע התשתיות הקיים. הקישור הבא יוביל אתכם לאתר תשתיות המחקר בטכניון המפרט את כלל תשתיות המחקר, הטכנולוגיות, המומחים, המנהלים  המקצועיים והאקדמיים. אם לא מצאתם את מה שחיפשתם או אם יש לכם שאלה, אנא שלחו לנו מייל.
  • תקציב להעסקת צוות מעבדה: תקציב זה הינו תקציב קבוע. לכל חבר או חברת סגל חדשים, נסיינים, ניתן מענק חד-פעמי העומד כעת על- 150,000 דולר. הסכום מתעדכן מעת לעת. תקציב זה מוענק בנוסף לתקציב ההצטיידות לרכש ציוד. נציין כי גיוס צוות למעבדה נעשה בתיאום הפקולטה, עם אגף משאבי אנוש בטכניון או במוסד הטכניון. לפירוט כל סוגי הפעילויות הניתנות למימוש מתקציב צוות מעבדה אנא ראו בנוהל הקליטה.
  • פיתוח חינוך והוראה: גם הגובה של תקציב זה הוא קבוע. לכל חבר או חברת סגל חדשים ניתן מענק חד-פעמי העומד כעת על- 40,000 ₪. זאת, בנוסף לתקציב ההצטיידות ולתקציב צוות מעבדה. את תקציב זה תוכלו לממש במרכז לקידום הלמידה וההוראה בטכניון. למידע נוסף, מומלץ לפנות לראשת המרכז, ד"ר אולגה צ'וטנוב. במרכז מתקיימות פעילויות מגוונות לרבות סדנאות לפיתוח ההוראה, חניכה אישית ותמיכה בפיתוח קורסים. במרכז צוות גדול ומגוון אשר ישמח לסייע לכם לפתח את מיומנות ההוראה ואת הקורסים שלכם. במרכז חדרי הקלטה משוכללים וחדשניים העומדים לרשותכם בתאום מראש.
מה השלב הבא?

לאחר הפגישה הראשונה עם עדית ישלח עדכון לדיקן או לדיקנית. ברוב המקרים תתקיים פגישה נוספת. בפגישה זו נוודא כי הבקשה שלכם ערוכה באופן מיטבי, כוללת את כל הנדרש וכתובה באופן ברור. אנו ערוכים לסייע לכם בקבלת הצעות מחיר ממחלקת הרכש שיצורפו לבקשת ההצטיידות. עם השלמת הבקשה היא תועבר על ידכם לדיקן או לדיקנית לשם הגשה לסגנית המשנה הבכיר.

אילו מסמכים דרושים להגשת בקשת הצטיידות?
  • הצהרת מחקר.
  • קורות חיים.
  • קובץ אקסל ובו ציוד המעבדה הדרוש לכם לפי קטגוריות. את קובץ האקסל אנו מתאימים אישית עבור כל אחד ואחת. לקבלת קובץ מותאם אישית אנא שלח מייל לעדית.
  • הצעות מחיר. הצעות מחיר נדרשות רק עבור פריטים משמעותיים שערכם מעל כ-70,000 דולר לפריט.
  • קובץ הסבר של עד עמוד אחד בו תפרטו את הקשר בין שאלות המחקר לציוד.
  • מכתב מלווה של הדיקן.
מי דן בבקשת ההצטיידות?

הדיון במענקי הקליטה לחברי סגל חדשים נעשה בוועדה לקליטה אקדמית. חברי הוועדה הם המשנה הבכיר לנשיא (יו"ר), סגנית המשנה הבכיר לנשיא, מנכ"ל, מנל"מ, סמנכ"ל תפעול ומנהלות ומרכזות התחומים. לפי הצורך מוזמנים לדיון גם מנהלי מרכזי תשתית, יועצים ויועצות. לפני הדיון, הבקשה תישלח לסיקור וחוות הדעת יוצגו בדיון. את החומר לוועדה מרכזת סגנית המשנה הבכיר אשר מציגה לוועדה כל בקשה ובקשה. לכל דיון בבקשה מוזמן הדיקן או הדיקנית המסבירים לוועדה את חשיבות המחקר, תרומתכם לפקולטה, וחשיבות הציוד הנדרש.

מתי אקבל תשובה?

תשובות בנושא תקציב הצטיידות מתקבלות תוך כשבועיים ממועד העברת הבקשה במלואה מהדיקן לסגנית המשנה הבכיר. אם, מסיבות שונות, מאוד חשוב לכם לקבל את אשור בקשת ההצטיידות מהר יותר, תוכלו לפנות לדיקן. במקרים כאלו, אשר יוגדרו כדחופים מאד על ידי הדיקן, נוכל לסייע ולזרז מאד את התהליך. חשוב להדגיש שההחלטות תועברנה רק לאחר שתשלימו את ההליך האקדמי והוצאת כתב המינוי. אם אתם עדין בתהליך, נמתין עד סיומו.

איך אקבל תשובה?

סגנית המשנה הבכיר מעבירה את החלטות הוועדה, מכתב אישור מענק הצטיידות, לדיקן הפקולטה ולכל הגורמים בטכניון המטפלים בקליטתכם, לרבות מחלקות הבינוי, תקציבים, משאבי אנוש ועוד. כך, כלל הגורמים מיודעים בהליך קליטתכם ויוכלו לסייע כאשר תפנו אליהם. חשוב להדגיש שההחלטות תועברנה רק לאחר שתשלימו את ההליך האקדמי והוצאת כתב המינוי. אם אתם עדין בתהליך, נמתין עד סיומו.

האם חייבים להגיש את בקשת ההצטיידות לפני התחלת העבודה בטכניון?

אין חובה לכך ואין תאריך יעד. יחד עם זאת, מרבית המועמדים, חברות וחברי הסגל החדשים, מעדיפים לסיים את הגשת בקשת ההצטיידות טרום הגעתם. במקרים כאלו, תקציב ההצטיידות יהיה פעיל כבר ביום הגעתכם לטכניון. אם נדרש להזמין ציוד עוד בטרם כניסת המינוי לתוקף, למשל, הזמנות ציוד אשר מועד אספקתו ארוך במיוחד, אנא פנו לדיקן. במקרים חריגים אלו הדיקן יגיש בקשתכם זו לסגנית המשנה הבכיר, אשר תנסה לתת מענה לצורך. חברי סגל אשר לא הגישו את בקשת ההצטיידות טרום הגעתם, משלימים זאת בדרך כלל עד סיום השנה הראשונה שלהם בטכניון ולרוב קודם לכן. מרגע שגבשתם את החזון המחקרי שלכם ואתם יודעים כיצד לבנות את בקשת ההצטיידות, אין טעם להמתין.

האם אני יכול להיות בטוח שהמענק שקבלתי באמת מתאים?

נספר בשמחה שניסיון העבר מלמד אותנו כי כמעט ואין בקשות החוזרות אלינו לדיון נוסף. הסיבה לכך היא שמנגנון העבודה שלנו במהלך הגשת הבקשה הראשונה מאפשר לנו להבין את הצרכים המחקריים ולאשר את הנדרש לכם כדי צרככם. כל אילו יעמידו לרשותיכם מענק מתאים שיאפשר לכם להתחיל את הקרירה המחקרית בטכניון ברגל ימין.

מה הקשר בין תקציב ההצטיידות למענק ISF להצטיידות חבר סגל חדש?

כל חברי וחברות הסגל החדשים בארץ מתבקשים להגיש בקשות למענקי ISF הן עבור מחקר אישי והן עבור הצטיידות. החוקרים אשר זוכים במענק ISF למחקר אישי יוכלו גם לזכות במענק ISF הצטיידות. כדי להאיץ ולקדם את הקליטה שלכם, הטכניון לא ממתין לתוצאות הזכייה במענק הקליטה מה-ISF אלא מעמיד לרשותכם את מענק תקציב ההצטיידות כפי שקבעה ועדת הקליטה האקדמית (וגם כי אנחנו בטוחים שתזכו במענק התחרותי). כיוון שמענק ההצטיידות מקדים את הבקשה ל-ISF, ניתן לקבל מימון לרכש ציוד במענק ISF הצטיידות רק עבור פריטי ציוד שכללתם בבקשת ההצטיידות. כאשר תזכו במענק, 20% מגובה מענק ISF הצטיידות יעבור לתקציבכם כתוספת למענק שכבר קבלתם ו-80% יחזרו לתקציב קליטת סגל חדש אשר העניק את מענק ההצטיידות. זהו תהליך מינוף, המשותף לכל האוניברסיטאות בארץ.

את מי חשוב להכיר בתהליך הכנת הבקשה למענק הצטיידות ISF חברי סגל חדשים?

  • שלי אוטמזגין, מרכזת לשכת סגנית המשנה הבכיר, מייל DSVP.
  • רובי גוטמן, רכז תחום מידענות, הנהלת רשות המחקר.
  • אורלי ויצמן, אגף התקציבים.
לסיום

צוות הקליטה ערוך לסייע לכם בתהליך הקליטה גם אחרי שתגיעו לטכניון ותתחילו את עבודתכם. למשל, אנו מסייעים גם בעבודה מול מחלקת הרכש במהלך רכישת ציוד טכנולוגי מורכב, בהכנת חומר לוועדת רכש תשומות (רכש ציוד בעלות הגבוהה ממיליון ₪) ועוד. מוזמנים לפנות אלינו בשאלות בנושאים אלו ואחרים, בכל אחת מדרכי ההתקשרות המפורטות באתר. חלק ניכר מהתשובות לשאלות שלכם נמצא כאן.