לאחר קבלת אישור וברכת הדרך מדיקן או דיקנית הפקולטה, תפנה אליכם עדית מנהלת תחום הטכנולוגיות. הצעד המעשי הראשון יהיה פגישה עם עדית. פגישה זו תעסוק בנושאים הבאים:
- אופן עבודת ועדת הקליטה: הוועדה שלנו עובדת מול דיקני הפקולטות, חוליית הקישור שלכם עם ועדת הקליטה. אחרי שתסיימו לגבש את הבקשה, היא תעבור באמצעות הדיקן או הדיקנית לסגנית המשנה הבכיר. הוועדה קובעת את גובה תקציב ההצטיידות, לאחר איסוף כל החומר ודיון בוועדה. ממועד הגעת בקשה במלואה אל סגנית המשנה הבכיר, חולפים כשבועיים עד שתתקבל תשובה. תשובה משמעותה מכתב המסכם את גובה מימון תקציב ההצטיידות שלכם לרכש ציוד וגובה המענק להעסקת צוות מעבדה.
- הצעת המחקר, החזון המחקרי שלכם ובקשת ההצטיידות: מטרת תקציב ההצטיידות לתמוך בכם כדי צרככם בכדי להצליח במחקר בשנים הראשונות, עד קבלת מענקים עצמאיים. בכדי להגשים זאת ולבנות יחד איתכם את בקשת ההצטיידות שלכם, חשוב שתגבשו ותציגו את החזון המחקרי שלכם: כיצד אתם רואים בעיני רוחכם את מעבדתכם בטכניון? מהן שאלות המחקר העקרוניות בהן תרצו להתמקד? מהו המפרט הטכנולוגי שאתם זקוקים לו כדי לממש את חזונכם?
- בנית בקשת ההצטיידות: אם הכנתם טיוטה לבקשת ההצטיידות, מצוין. נעבור על הטיוטה יחד וננסה לטייב אותה. אם לא, נבנה יחד את התבנית הנדרשת עבורכם ונקבע פגישה נוספת. יחד נפרט את קטגוריות הציוד עבורן תוכלו לבקש מימון בבקשת ההצטיידות. לדוגמה, קטגורית ציוד מעבדה בסיסי, ציוד מעבדה ייעודי, מחשוב, מימון שימוש בתשתיות מחקר, אזילים, מימון להעסקת צוות מעבדה וכו'. תוכלו לקבל לעיונכם בקשות הצטיידות דומות יחסית מדיקן או דיקנית הפקולטה שלכם, לשוחח עם מנהלי מרכזי תשתיות מחקר, ולשוחח עם חברי סגל חדשים, וותיקים, ולהתייעץ עם מי שתרצו. הכנת בקשת ההצטיידות ופירוט הציוד הנדרש לכם היא אבן היסוד הראשונה בתהליך בניית המעבדה שלכם. בקשת הצטיידות מפורטת תגדיר עבורכם את הנדרש למעבדתכם ותהיה הבסיס לניהול תהליכי הרכש ולכתיבת מענקים.